2022-04-06 12:36:01• hírek • Bede Emőke

Ukrajnában szerzett hamis jogosítvánnyal akart átkelni a petei határon

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Kedden, 13 óra körül egy 30 éves, Máramaros megyei férfi a petei határátkelőnél szerette volna elhagyni Romániát. A határőrök kérésére az illető a személyazonossági igazolványa mellett átadta az autóvezetői engedélyét is, melyet elméletileg az ukrán hatóságok állítottak ki.

Az ellenőrzés során azonban csakhamar kiderült, hogy az ukrán jogosítvány nem eredeti. A máramarosi férfi vallomásában azt állította, hogy ő annak idején hivatalosan intézte Ukrajnában az autóvezetői engedély megszerzéséhez szükséges folyamatot, és fogalma sem volt róla, hogy a kézhez kapott jogosítvány nem az, amire ő számított.


Az ügyben hamis közokirat felhasználása és jogosítvány nélküli vezetés címszóval indítottak bűnügyi vizsgálatot. A hatóság természetesen nem engedte, hogy a férfi saját autójával folytassa útját, ehelyett azt tanácsolták neki, hogy inkább nézzen másik utazási lehetőség után.


Egy nappal korábban, április 4-én egy 36 éves, szintén máramarosi férfi tért volna haza Peténél, viszont az ellenőrzés során kiderült, a román hatóságok már keresik. A nagybányai bíróság ugyanis március 31-én elrendelte, hogy a szóban forgó személy kezdje meg másfél éves szabadságvesztésének letöltését, melyet ittas vezetés miatt szabtak ki rá. A férfit a határőrök átadták a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség bűnügyi nyomozói osztályának.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: